Pitkästä aikaa tein sämpylöitä. Ja tällä kertaa maltoin antaa niitten kohotakki kunnolla ja hyviä tuli! Yleensä minun kärsivällisyys ei riitä tarpeeksi pitkään kohotusaikaan ja senhän kyllä huomaa lopputuloksessa. Mikähän siinäki on muka niin vaikeaa? Eihän niille ees tarvi mittään tehhä, sen ku antaa olla vain..

 

 

2dl kermaviiliä

2dl vettä

reilu puoli pakettia hiivaa

2 1/2tl suolaa

2dl grahamjauhoja

n. 7dl vehnäjauhoja

1/2dl öljyä

2dl karkeaa juustoraastetta

 

Sekoita kermaviiliin kuuma vesi ja liuota siihen hiiva ja lisää suola. Lisää suurin osa jauhoista ja vaivauksen loppuvaiheessa lisää öljy ja juustoraaste. Anna taikinan kohota lämpimässä ja pyörittele siittä noin 15 palleroa. Voitele kohonneet sämpylät munalla ja ripottele päälle juustoraastetta. ( Osaan tupsuttelin juuston alle chili-mausteseosta. )

Paista 200-asteisessa ( vaihtelee uunin mukaan ) uunissa n. 12 minuuttia.