Ritvan toiveesta kokkeilin gluteenitonta leivontaa. Ajattelin alottaa helposti tekemällä pasteijoita, mutta lopputulos olikin tämä kokonainen piirakka. Oli sen verran murenevaa tuo taikina, etten viittiny rassata hermoparkojani pasteijoitten väkertämisellä...

2201114.jpg

Ihan kelpo piirakka tästä maultaan tuli. Jopa sisko sanoi, että kyllä tätä kelpaa keliaakikolle tarjota. Ja Katariina jos joku sannoo suoraan, jos ja kun epäonnistun leivonnassa... ; )

Pohja halkaisija n.20cm:

3 1/2dl gluteenitonta jauhoseosta
1/2dl mummon perunahiutaleita
3/4dl rypsiöljyä
1/2tl paprikajauhetta
1/2tl sokeria
1tl suolaa
1 1/2dl maitoa
10g hiivaa

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja nypi murumaiseksi. Lisää mausteet. Lisää kädenlämpöiseen maitoon liotettu hiiva ja sekoita taikinaksi. Anna taikinan levätä sillä välin, kun teet täytteen.

Täyte:

150g paistettua, suolattua jauhelihaa
1 tomaatti pilkottuna
1/2dl juustoraastetta
2rkl ketsuppia
2tl valkosipulirouhetta (turvota vesitilkassa ja lisää liraus öljyä)

Sekoita täytteen aineet keskenään.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ne pyöreiksi levyiksi halkaisijaltaan noin 20cm. Levitä täyte toiselle levylle ja nosta toinen varovasti päälle. Tasoita reunat taikinapyörällä ja ota hukkapalat talteen koristelua varten. Tuo minun piirakka ainakin olis ollu tosi ankean näkönen ilman kukkasia. Painele reunat haarukalla kiinni. Voitele kananmunalla ja paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.