Mulla oli pöyällä noin kaks kiloa luumua, joista arvelen korkeintaan yhen päätyvän jonkun kitusiin ihan tuoreeltaan, jääkaapissa vanhentuvaa rahkaa, tuorejuuston jämät ja tarjousmaitoa. Niistä synty sitten tämmönen kokeilu. En vielä maistanu onnistuko, minusta paistetut juusto/rahkakakut pittää ehottomasti olla jääkaappikylmiä!

1246816075_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Oho, ei ole talkkari lakassu portaita... Hymy Onneksi ei sentään veriläiskät päätyny kuvvaan. Jerellä tuli eilen vähän reilummin verta nenästä, oli taas nurkan takana kielletyissä leikeissä heti ku silmä vältti. Paukapää pentu.

Pohja:

100g voita

1/2dl sokeria

1 muna

1dl kaurahiutaleita

1 1/2dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja lopuksi kuivat aineet. ( Vehnäjauhojan määrää voi lisätä puolella desillä. Taikinasta tuli sen verran tarttuvaa, että oli hankala taputella vuokaan. ) Taputtele 24cm:sen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:

100g maustamatonta tuorejuustoa

1prk rahkaa

1dl ruokokidesokeria

2 munaa

1pss vaniljakastikejauhetta sekoitettuna kahteen desiin maitoa

tuoreita luumuja

 

Sekoita rahka, juusto ja sokeri keskenään. Lisää munat ja vaniljakastike. Kaada seos vuokaan. Lisää puolitetut luumut ja paista 175-asteisessa uunissa noin tunti.