Mulla oli pöyällä noin kaks kiloa luumua, joista arvelen korkeintaan yhen päätyvän jonkun kitusiin ihan tuoreeltaan, jääkaapissa vanhentuvaa rahkaa, tuorejuuston jämät ja tarjousmaitoa. Niistä synty sitten tämmönen kokeilu. En vielä maistanu onnistuko, minusta paistetut juusto/rahkakakut pittää ehottomasti olla jääkaappikylmiä!
Oho, ei ole talkkari lakassu portaita... Onneksi ei sentään veriläiskät päätyny kuvvaan. Jerellä tuli eilen vähän reilummin verta nenästä, oli taas nurkan takana kielletyissä leikeissä heti ku silmä vältti. Paukapää pentu.
Pohja:
100g voita
1/2dl sokeria
1 muna
1dl kaurahiutaleita
1 1/2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja lopuksi kuivat aineet. ( Vehnäjauhojan määrää voi lisätä puolella desillä. Taikinasta tuli sen verran tarttuvaa, että oli hankala taputella vuokaan. ) Taputtele 24cm:sen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte:
100g maustamatonta tuorejuustoa
1prk rahkaa
1dl ruokokidesokeria
2 munaa
1pss vaniljakastikejauhetta sekoitettuna kahteen desiin maitoa
tuoreita luumuja
Sekoita rahka, juusto ja sokeri keskenään. Lisää munat ja vaniljakastike. Kaada seos vuokaan. Lisää puolitetut luumut ja paista 175-asteisessa uunissa noin tunti.
Kommentit