Mie yleensä teen vain senmakuisia kakkuja, joista ittekki tykkään. Niimpä mie halusin kokkeilla tehhä jotaki semmosta, joka ei ole niin minun mieleen. No, tämä kakku ei tosiaankaan ollu minun mieleen, eikä se saanu kovin hyvvää vastaanottoa testiryhmässäkään. Viiestä koemaistajasta vain yksi Oikeasti tykkäsi kakusta. Ja nimenomaan juuri sen takia, kun se ei ollu liian makea.
Ja samasta syystä taas toiset ei olleet niin innostuneita, mie mukkaan lukien. Pienillä muutoksilla tosin kakusta voisi tulla oikeinkin hyvä. Taian kokkeilla seuraavalla kerralla vaihtaa tumman suklaan maitosuklaaseen ja hedelmätäytteen ransakankerman vaihan tuorejuustoon. Ranskankerma oli jotenkin liian imelä, eikä sopinu yhtään tähän, vaikka yleensä sitä tykkäänkin käyttää.
Kermaruusuja halusin myös testata, kun en aikaisemmin niitä ole uskaltautunu kakun päälle tekemään. Joskus koulussa olen kyllä ruusuja harjotellu voikreemillä. Opettajan mielestä ruusuista ainoastaan yksi oli onnistunut ja juuri se yksi sattu olemaan kaverin tekemä.. Kermalla oli ehkä vähän helpompi pursottaa, tosin lopussa alko käet jo sen verran lämmittää, että ruusuista meinas tulla hieman nuupahtaneita.
Pohja:
2 munaa
2 valkuaista
1dl vehnäjauhoja
1/2dl perunajauhoja
1tl kaakaojauhetta (voi laittaa reilumminkin, mutta itte en tykkää kovin tummasta pohjasta)
1/2tl leivinjauhetta
Suklaamousse:
200g tuorejuustoa
1 levy pandan tummaa hedelmäsuklaata
1/2dl tomusokeria
1rkl sitruunamehua
1 liivate
1prk flora vispiä
Hedelmämousse:
2prk lasten mangososetta
1prk ranskankermaa
1dl tomusokeria ( voi hyvinkin laittaa enemmän )
1rkl sitruunamehua
2 liivatetta ( 3, jos haluaa kiinteämmän, itte tykkään pehmeästä moussesta)
1prk flora vispiä
Pohja kostutettu omenamehulla
Kommentit