Mie yleensä teen vain senmakuisia kakkuja, joista ittekki tykkään. Niimpä mie halusin kokkeilla tehhä jotaki semmosta, joka ei ole niin minun mieleen. No, tämä kakku ei tosiaankaan ollu minun mieleen, eikä se saanu kovin hyvvää vastaanottoa testiryhmässäkään. Viiestä koemaistajasta vain yksi Oikeasti tykkäsi kakusta. Ja nimenomaan juuri sen takia, kun se ei ollu liian makea.

Ja samasta syystä taas toiset ei olleet niin innostuneita, mie mukkaan lukien. Pienillä muutoksilla tosin kakusta voisi tulla oikeinkin hyvä. Taian kokkeilla seuraavalla kerralla vaihtaa tumman suklaan maitosuklaaseen ja hedelmätäytteen ransakankerman vaihan tuorejuustoon. Ranskankerma oli jotenkin liian imelä, eikä sopinu yhtään tähän, vaikka yleensä sitä tykkäänkin käyttää.

Kermaruusuja halusin myös testata, kun en aikaisemmin niitä ole uskaltautunu kakun päälle tekemään. Joskus koulussa olen kyllä ruusuja harjotellu voikreemillä. Opettajan mielestä ruusuista ainoastaan yksi oli onnistunut ja juuri se yksi sattu olemaan kaverin tekemä..Nauru  Kermalla oli ehkä vähän helpompi pursottaa, tosin lopussa alko käet jo sen verran lämmittää, että ruusuista meinas tulla hieman nuupahtaneita.

1244573186_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Pohja:

2 munaa

2 valkuaista

1dl vehnäjauhoja

1/2dl perunajauhoja

1tl kaakaojauhetta (voi laittaa reilumminkin, mutta itte en tykkää kovin tummasta pohjasta)

1/2tl leivinjauhetta

 

Suklaamousse:

 

200g tuorejuustoa

1 levy pandan tummaa hedelmäsuklaata

1/2dl tomusokeria

1rkl sitruunamehua

1 liivate

1prk flora vispiä

 

Hedelmämousse:

 

2prk lasten mangososetta

1prk ranskankermaa

1dl tomusokeria ( voi hyvinkin laittaa enemmän )

1rkl sitruunamehua

2 liivatetta ( 3, jos haluaa kiinteämmän, itte tykkään pehmeästä moussesta)

1prk flora vispiä

 

Pohja kostutettu omenamehulla