Ihan vain sen takia, ku olen niin laiskasti päivittäny blogia... ;) Ei se tosin laiskuuesta johu, vaan siittä että ne kakut ja muut herkut on alkanu kertyä tuohon vyötärönseuvulle. =(
Pohja:
150g voita
150g hasselpähkinäsuklaata
4 valkuaista
4 keltuaista
1 1/2dl sokeria
1 1/2dl vehnäjauhoja
2rkl perunajauhoja
1 1/2tl leivinjauhetta
-Sulata voi ja rouhittu suklaa.
-Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
-Vaahdota sokeri ja keltuaiset.
-Lisää voisuklaaseos keltuaisvaahtoon.
-Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
-Lisää viimeisenä varovasti valkuaisvaahto.
175 astetta, noin 1 tunti
Välissä omenamarmelaadia, kermavaahtoa ja kostutus omenamehulla. Suklaakuorrutuksen alla myös ohut kerros marmelaadia.
Kuorrutus:
3/4dl vispikermaa
150g maitosuklaata
1rkl öljyä
Mittaa ainekset mikronkestävään kulhoon ja sulata 10 sekuntia kerrallaan, välillä sekoittaen.
Kommentit