Ihan vain sen takia, ku olen niin laiskasti päivittäny blogia... ;) Ei se tosin laiskuuesta johu, vaan siittä että ne kakut ja muut herkut on alkanu kertyä tuohon vyötärönseuvulle. =(

 

Pohja:

150g voita

150g hasselpähkinäsuklaata

4 valkuaista

4 keltuaista

1 1/2dl sokeria

1 1/2dl vehnäjauhoja

2rkl perunajauhoja

1 1/2tl leivinjauhetta

 

-Sulata voi ja rouhittu suklaa.

-Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

-Vaahdota sokeri ja keltuaiset.

-Lisää voisuklaaseos keltuaisvaahtoon.

-Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

-Lisää viimeisenä varovasti valkuaisvaahto.

 

175 astetta, noin 1 tunti

 

Välissä omenamarmelaadia, kermavaahtoa ja kostutus omenamehulla. Suklaakuorrutuksen alla myös ohut kerros marmelaadia.

 

Kuorrutus:

3/4dl vispikermaa

150g maitosuklaata

1rkl öljyä

Mittaa ainekset mikronkestävään kulhoon ja sulata 10 sekuntia kerrallaan, välillä sekoittaen.