Nyt ku mie olen jo toista viikkoa ollu herkkulakossa, niin mulla on hyvvää aikaa kokkeilla näitä gluteenittomia tuotteita. Sen verran maistoin, että voin sanoa että maukkaita muffinsseja tuli. Mutta käytin tosin voita ja kuohukermaa... ;D Ei kai silloin voikkaan epäonnistua? Ohje on hatusta vetästy perusohje, jota voi muutella mielensä mukaan. Suklaan tilalle vaikka marjoja tms.


Mie tein 10 isoa muffinssia, mutta taikinasta tullee kyllä 12. Mulla pursus vähän pellillekki, siksi näyttävät aika rumilta. :(

 

1 1/2dl sokeria

2 munaa

3 1/2dl gluteenitonta jauhoseosta

1 1/2tl leivinjauhetta

2tl vanilliinisokeria

100g voisulaa

1dl kuohukermaa

10 kpl hasselpähkinänougattäytteisiä suklaita

 

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sula voi. Sulata suklaapalat lämpimän kerman sekaan ja lisää taikinaan. Suklaan voi myös paloitella ja lisätä sinällään, mutta sulatettuna se maustoi koko muffinssin. Gluteenittomat jauhot vaikuttavat melko mauttomilta, ei käy kateeksi keliaakikkoja!! :(

Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.