Vihdoin ja viimein sain mieki tätä kokkeiltua ja täytyy myöntää, että (vaikka hieman epäilevä olinkin) yllättävän hyvä kakku tästä tuli. Vaikken noista viinoista niin perustakkaaan.

1857147.jpg

Uus blogi, mutta yksi on, mikä säilyy! Huonolaatuset kuvat... ;D

Tämä alla oleva ohje on kopsattu suoraan Ullalta. Otin siittä mallia, mutta loppujen lopuksi sovelsin sitä niin paljon, että menin jo laskuissa sekasin... ; ) Ja päällä olevan Baileys-kerroksen jätin kokonaan pois.

Pohja:
195 g murokeksejä
50 g voita

Täyte:
1 dl Baileys- likööriä
7 liivatelehteä
6 dl vispikermaa
1 prk (250 g) Mascarpone- tuorejuustoa
1½ dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria

Päälle:
1 dl Baileys-likööriä
2 liivatelehteä

1. Murskaa keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa, taputtele pohjaseos leivinpaperilla pingotetun irtopohjavuoan pohjalle.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5-10 minuutin ajaksi.
3. Vaahdota kerma, sekoita siihen tuorejuusto ja sokerit.
4. Kiehauta likööri ja sulata siihen kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet.
5. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen, kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta.
6. Kun täyte on hyytynyt, kiehauta halutessasi vielä 1 dl likööriä ja lisää siihen 2 liotettua liivatelehteä, kaada täytteen päälle.
7. Kun pinta on hyytynyt, irroita kakku vuoastaan ja koristele!